Eszterhéj-videók

0Ft

„Az Eszterhéj-program remek kiegészítője az óvodáskorú gyermekek nevelésnek és képességfejlesztésének.
A videókban egy-egy témát gyermekirodalmi műveken, dalokon, játékokon, ismeretterjesztő feladatokon keresztül is megközelítünk. A foglalkoztató filmek súlyponti eleme a vizuális nevelés, azaz egy alkotó feladat, amely az adott témából inspirálódik: például a huszadik századi képzőművészet remekeiből, természeti jelenségekből, az állatvilágból vagy meséből. A megrendelők minden filmhez forrásmegjelölésekkel és esetenként mellékletekkel ellátott tervezetet kapnak. Ez gazdagíthatja a pedagógusok szakmai repertoárját is.
A videókban a hagyományos óvodai gyermek- és zeneirodalomból válogattunk, amely rendkívül igényes és gazdag. A filmek további különlegessége, hogy a kiválasztott dalokat Fekete Krisztián zenepedagógus közreműködésével cimbalmon is megszólaltatjuk. Nem titkolt célunk ezzel a hungarikum hangszer népszerűsítése és megismertetése a legkisebbekkel is.

A filmek nem nálunk, hanem a Tempora Orientia – A Jövő Nemzedékek, Dél-Zemplén Kultúrájáért és Fejlődéséért Polgári Társulás weboldalán, a www.temporaorientia.sk -n érhetők el és vásárolhatók meg.

Kategória:

Leírás

Mit tartalmaz az Eszterhéj-program?

Interaktív foglalkoztató videókat óvodásoknak, komplex, fejlesztő feladatokat tartalmazó audiovizuális anyagokat. Élményalapú tanulást a művészet eszközeivel.

A megvásárolt videók tartalmaznak egy részletesen kidolgozott foglalkozás tervezetet óvodapedagógusok részére. Ebben a szakmai anyagban a foglalkozás részletes menete mellett megtalálhatók a felhasznált képzőművészeti, irodalmi és zenei anyagok pontos forrásmegjelölésekkel, valamint az alkotó feladat részletes eszközigénye is.

A filmek a Tempora Orientia – A Jövő Nemzedékek, Dél-Zemplén Kultúrájáért és Fejlődéséért Polgári Társulás weboldalán, a www.temporaorientia.sk -n érhetők el, ide visz az “Érdekel” gomb is.

A videók közül egy ingyenesen letölthető a weboldalról!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Eszterhéj-videók” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük